Free Call 0886 30 87 18

Дистрибуция на вашите книги

Ако търсите дистрибутор на книгата си или на издателското си портфолио, „БГкнига“ може да бъде вашият желан партньор. Работим с широката книготърговска мрежа от над 150 индивидуални книжарници и книжарски вериги от цялата страна, както и онлайн магазини, предлагащи книги.

За ваше улеснение сме създали формуляр, чрез който може да ни подадете вашето запитване за дистрибуция.

Систематизирали сме най-често задаваните въпроси свързани с разпространението на книги. Може да прочетете отговорите им тук.

Какво включват услугите по дистрибуцията на една книга прочетете в следващият текст.

1. Приемане на договореното количество книги в офис на БГкнига, на адрес София, ул. „Пор. Христо Топракчиев“ 11, ет. 3, офис 18 лично или чрез доставчик.

2. Физическо презентиране на книгите пред търговците, посетители на книжна борса „ИСКЪР“
3. Изпращане на информационен имейл до база данни с книготърговци
Имейлът съдържа линк към пълното описание на книгата, публикувано в сайта на БГкнига, корична цена и информация за търговската отстъпка. Изпраща се, след като възложителят е предоствил в електронен формат:
Размери (височина и широчина), Брой страници, ISBN, Иноформация за автора/авторите, Анотация(формат – doc), Откъс (до 10% от обема на книгата), Файл с изображение на корица(формат – jpeg).
Срокът на зареждане по книжарниците пряко зависи от подаването на посочената информация. Изваждане на информация от PDF файл на корица се таксува 40 лв. с ДДС.
4. Проследяване на продажбите и отчетност
Изпращане на отчет по имейл при запитване от доставчика
5.Изискване за връщане от книжарниците по желание на възложителя.
6.Изпращане на книги обратно към вас с куриер за ваша сметка.

За други специфики на работата, изпращайте запитванията си на office@bgkniga.bg