Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Фентъзи и българска история, обединени в една книга

Андрей Петров се свърза с екипа на "Фабрика за книги", изявявайки желание да използва редакторските и коректорските ни услуги. Сподели, че вече е работил с друг редактор, но не е останал доволен от начина, по който въпросният професионалист е възприел задачата си.
Освен да доизглаждаме стила на текста, положихме усилия и върху:
 - развитието на сюжета;
 - местата, които изискват дописване;
 - изграждането на завършена структура.
След като романът "Зиези – острието на империята" доби окончателния си вид, авторът се възползва и от услугите ни за изготвяне на електронна книга. Намекна обаче, че не е изключено в бъдеще да я издаде на хартия.

Г-н Петров имаше голямо желание да разкаже в кратко интервю за работата си с нас; да се обърне към читателите с призив да не забравят красотата и величавата история на родината си.

Каква задача ни възложихте?
Почти невъзможна (смее се). Да се шлифова уникален продукт, който да се чете от всички възрастови групи, на всички континенти и по всяко време? Това си е предизвикателство за всекиго. Качеството, което се получи, трябва да издържи във времето, когато нас отдавна няма да ни има.

Как ще коментирате работата си с нас?
Ще отговоря по принцип. Когато се получи разлика между очакванията и реалността, се получава криза. Може да е икономическа, политическа, финансова и всякаква... та какво остава за един подобен проект, за който няма утъпкани пътеки. Колкото по-голяма е тази разлика, толкова по-голяма е кризата. Смея да твърдя, че с професионалното си отношение издателите нито за момент не позволиха това да се случи. А това е твърде деликатен въпрос, когато се оценяват идейни проекти: къде точно да се поставят границите с цел да не се наруши балансът на бъдещата визия. За което съм много благодарен!

Как ще достигне книгата до почитателите на фентъзи жанра?
– Труден въпрос, няма универсален отговор. Понякога се оказва, че една идея твърде много изпреварва времето си и няма да се посрещне добре от читателите в дадения момент. Понякога идва в точния миг и на уреченото място. Тогава историците описват тези неща като революция. Със сигурност българската история може да бъде вдъхновител на много талантливи хора от цял свят. И нека не забравят посланието на книгата: че България, това са природата, хората, фолклорът, езикът и историята.