Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Най-продаваните автори от дистрибуторското портфолио на „БГкнига“ за 2018 г. – топ 10

Зад всички статистики и класации стоят трудът, постиженията и вдъхновението на конкретни хора. Представяме ви най-продаваните автори от дистрибуторското портфолио на „БГкнига“ за 2018 г.

 

1.      Приказната Нарине Абгарян оглавява класацията ни с книгите си „Три ябълки паднаха от небето“, „Манюня“, „Хората, които са винаги с мен“ и „Да живееш нататък“.

2.       Втори в класацията ни, но първи като представител на съвременните български автори е Радослав Гизгинджиев – авторът на „Повече от любов“, трилогията „РАЙ“, поредицата „Любов“ и „Дневниците“.

3.       На трето място се срещаме с Катя Антонова – Феята Кралица на издателство „Рибка“, но и автор на прекрасните книги „Феята от захарницата“, „Двете кралства“, „Принцесешки истории и други необикновени случки“, „Какво значи да си силен“, „Какво значи да си красива“, „Какво значи да си богат“ и „Рибка“.

4.        Ралица Генчева със своите лични, но и общочовешки, и силни послания в „Кой те излъга какво е щастие“, „Този път, за да ме чуеш“, „Има ли по-рано от сега“ и „Когато „тръгвай“ значи „остани“ заема четвърто място в годишната ни класация.

5.       Скандално за високолитературните предпочитания, но фактически достоверно (и напълно оправдано) Кристиан Талев – Криско е на пето място с книгата си „Пътят нагоре“.

6.       Свобода Бъчварова, чиито книги издателство „БГкнига“ започна да преиздава в края на 2017 г., е шестият ни най-продаван автор за изминалата година с поредицата „Земя за прицел“ и класиката „Опасен чар“.

7.       Япония, разказана под перото на Юлияна Антонова – Мурата, заслужено отрежда седмо място за авторката на „Уки уки, Япония“ и „Моши моши, Япония“.

8.       На осмо място в класацията ни е Джоузеф Кембъл, при това с книга, чийто таргет със сигурност не е масовият читател. „Героят с хиляди лица“ със сигурност обаче се е материализирал в поне 1000 лични библиотеки през изминалата година. 

9.       Точно както принцеса Пагу, която не може да заспи, и Радостина Николова не спира с неуморната си работа да трогва сърцата на малките читатели с книгите си за мотовете, „Моите красиви рога“ и „Кико без крила“.  

10.   За Мария Ангелова 2018 г. безспорно е една от най-силните години, защото постави началото на едно от най-вълнуващите си приключения в личен план. Едновременно с това се класира и на почетното десето място от класацията ни с продажби на книгата „203 предизвикателства за пътешественици“.