Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Корица на Таласъмите не спят зимен сън - извинение към публиката

На 28.07.2016 г. излезе от печат книгата "Таласъмите не спят зимен сън". Изданието е реализирано през платформата за самопубликуващи се автори "Фабрика за книги", която се е включила в проекта с коректура върху текста, печат и разпространение.

Дни след излизането на изданието, читатели запознати с манга културата, сигнализираха, че персонажът, използван за корицата на книгата, е известен и защитен в медийната индустрия продукт. Насочиха вниманието ни към Tokyo Ghoul. 

Проверката ни показа, че Lenso (художничката отбелязана в карето на книгата и дала разрешението си за ползване на автора) е прекрачила границите между стилово взаимстване и копиране.

Въпреки, че казусът не е свързан с умишлена злоупотреба, той е морален и екипът на "Фабрика за книги" поднася извинение на своята публика и благодари за обратната връзка.

Нашият стремеж е да предлагаме на клиентите си качествени издателски услуги, в това число и такива от консултативен характер. Ето затова, случаят е повод за екипа на Фабрика за книги да подготви публикация за добри практики при избор на изображения за корица.