Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Ексклузивно: Мотове отнасят статуетката БИСЕРЧЕ ВЪЛШЕБНО в гардероба си!

На 14. май 2014 г. се проведе церемонията по награждаването на конкурса “Бисерче вълшебно”. В категорията "Млади читатели" призът беше присъден на книгата "Приключенията на мотовете". Ето го и обещаното интервю с нейните създатели - Радостина Николова и Андрей Михов. 

Поздравления за вашето първо отличие! Какво стои зад него?
На първо място вдъхновението, разбира се. Много важни бяха и енергията и подкрепата от близките ни. И естествено воля да осъществим мечтата си. Благодарни сме на децата, които са нашият основен мотиватор.

Как реагираха вашите домашни мотове, когато разбраха за наградата?
Бързо отнесоха статуетката в гардероба при купчинките шарени дрешки Не знам как ще си я поделим.

Ради, по време на церемонията ти спомена, че приключението, наречено "самоиздаване", е изключително интересно. Би ли споделила основните неща, които научихте от него заедно с Андрей?
Гордеем се, че успяхме да стигнем до край, дори повече отколкото, че написахме книжките. Изключително сладко е и как всичко е някак навързано. До Мелина-Елина (илюстратор на книгите - б.р.) стигнахме чрез моя приятелка, Андрей работи в списание и съответно направи дизайна на книгата, аз работя като маркетинг специалист и знаех как да я промотирам. И всичко това много удобно съвпадна с майчинството ми. Дори за вас - БГ Книга, научихме случайно от една книжка, която попадна в издателството на Андрей. Там видяхме контактите ви и решихме да се свържем. Чрез вас пък стигнахме и до Вал Стоева, организатор на конкурса "Бисерче вълшебно". 

Кои са хората, които оказват доверие във вашия проект?
Най-вече близките ни, разбира се. Но покрай проекта завързахме много нови и ценни приятелства. Има една мисъл, че "
огато си на прав път, съдбата ти изпраща точните хора". Затова с удоволствие, усмивка и готовност откликваме на всички предложения и нови запознанства.

Андрей, до себе си имаш две неповторими женски  вдъхновения - Радостина и вашата дъщеричка. Зад вас пък вече стоят 3 издадени книги, при това за по-малко от година. Какво предстои?

Точно дъщеричката ни ни вдъхнови за третата част от поредицата "Спасяването на хълцащата принцеса", върху която в момента работим. Надяваме се да успеем да я издадем в края на тази година. Също така планираме и още книжки за оцветяване. Предстои до дни в Amazon.com да се появи и първата част на английски език. А голямата ни мечта с Ради продължава да бъде да видим мотчетата на екран.Наградата „Бисерче вълшебно“ цели да насърчи четенето сред децата и да провокира интерес към съвременната художествена детско-юношеска литература. Партньори на инициативата са сайтът "Аз чета", Асоциация „Българска книга“, Българска библиотечно-информационна асоциация, Столична библиотека, Асоциация „Родители“, Национална мрежа на децата, “Заедно в час”, Чешки културен институт, Регионална библиотека “Партений Павлович” Силистра, библиотека “Родина” Стара Загора, Регионална библиотека “Захарий Княжески” Стара Загора и Регионална библиотека “Любен Каравелов” Русе.