Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Изпращам ти хиляди целувки... Твой роб, Леополд

Изпращам ти хиляди целувки.
Твой роб, Леополд"

С тези думи Леополд фон Захер-Мазох завършва едно от стотиците писма, адресирани до съпругата му. Биографичната книга на Ванда разкрива много интимни подробности от необичайния живот на семейството, изпълнен с премествания, пътувания, покойни и бурни моменти, привързаност и омраза. Садистичен в мазохистичните си желания, привидно плах, но вътрешно деспотичен, Мазох превръща живота на Ванда в низ от непрестанни тревоги. 

"Сключихме договор: той да се погрижи за дълговете, а аз да направя такъв семеен бюджет, че да остават пари и за кожи. 
...
- Но ти непременно трябва да се облечеш в някаква кожена дреха, за да почувствам твоята власт!"

Звучащи наивно и будещи загадъчни усмивки у читателя, описанията в книгата ни разкриват силно противоречивите отношения между две противоположни, но и допълващи се личности. Балансът между лукса и безпаричието, любовта към децата, нуждата от вдъхновение - това са земните тревоги на Ванда. Леополд, от своя страна, е вечно преследван от нуждата да бъде унижаван и наказван, да види съпруата си в ръцете на друг мъж, да я съзерцава облечена в кожи и изпълняваща цветните му фантазии. Дали Ванда е жертва или господарка на положението, оставяме на Вас, читателите, да определите. За Леополд безрезервно е ясно само едно - той е творец. 
За любителите на BDSM субкултурата - това е книгата, която описва началото на еротичния обмен на власт и как той си играе с психиката на дръзналите да му се отдадат.