Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Новини

стаси.jpg

Стeнли с представяне на Есенния базар на изкуствата

На 20 октомври от 14ч. до 20ч. в рамките на Есенния базар на изкуствата и творческите занаяти Станислава Тодорова – Стенли, авторката на творбата „Нещо в мен, нещо в теб“ ще представи книгата си пред читатели и почитатели.

1186907_584899808222686_2144206931_n.jpg

Дневниците на Калоян временно изтеглени от пазара

Скъпи читатели, обръщаме се към вас, за да споделим, че „Страници от раЯ. ДневницитЕ” ще бъде изтеглена от пазара.

Елфи, джуджета, хора и прочие бледокожа сволоч - очакваме ви на София Диша!

Екипът на БГкнига се радва да съобщи на феновете на книгите-игри, че в неделя, 11.08, няма да ви се наложи да преговаряте с арогантни водачи, да се сражавате с решителни противници и да смажете предателите, сеещи разкол в собствените ви редици. Защото в рамките на събитието „София диша” на шатрата на книгите - игри ще може в безопасност да поговорите с Майкъл Майндкрайм и други велики автори на жанра, без да се опасявате от нож в гърба...

korica-mazoh.jpg

Изпращам ти хиляди целувки... Твой роб, Леополд

С тези думи Леополд фон Захер-Мазох завършва едно от стотиците писма, адресирани до съпругата му. Биографичната книга на Ванда разкрива много интимни подробности от необичайния живот на семейството, изпълнен с премествания, пътувания, покойни и бурни моменти, привързаност и омраза. Садистичен в мазохистичните си желания, привидно плах, но вътрешно деспотичен, Мазох превръща живота на Ванда в низ от непрестанни тревоги.

korica za bg kniga.jpg

На един дъх разстояние от теб съм... казва Радослав Гизгинджиев в новата си книга

Екипът на БГкнига има удоволствието да съобщи, че втората книга на Радослав Гиздинджиев вече е в печат!

Книга за татковци в българските библиотеки

Благодарение на Забавното лятно четене 2013 Невероятните приключения на Унки Марлюнки достигнаха и библиотеките на няколко български града. Малките читатели на Гоце Делчев, Смолян, Копривщица, Сопот, Кърджали и Хасково вече ще могат да добавят в читателските си дневници и Книга за татковци.

stenly_premiera.JPG

Нещо в мен, нещо в теб на Летния Базар на Изкуствата и Творческите Занаяти

На 16.06. в рамките на Летния Базар на Изкуствата и Творческите Занаяти ще се съберат на едно място творци от най-различен характер, които ще представят ...

936022_713566358669633_471346513_n.jpg

Стенли кани читатели и приятели в галерия Credo Bonum

Ти вече си част от „Нещо в мен, нещо в теб”, просто още не знаеш... Каним те на една среща с история от твоя свят, разказана от някой друг... ...Последвай нишката...

zabavnoto_lqtno_chetene.jpg

Книга за татковци в списъка на Забавното лятно четене 2013

Наближава стартът на тазгодишната лятна кампания на детския портал Az-deteto.bg и Столична библиотека „Забавното лятно четене“ 2013

poster2.jpg

Представяне на романа РАЙ в книжарница БАРД

На 27 май в книжарница „БАРД“ (ул. Граф Игнатиев 15), инсталацията ще бъде отворена и публиката ще има възможност да й се наслади до 29 май, включително. Стотици листи ще бъдат разпръснати и окачени в пространството на книжарницата.

amateras.JPG

Изложба "Изкуството на ръчната книга по цял свят"

Един от акцентите в програмата за съботната Нощ на музеите бе изложбата "Изкуството на ръчната книга от цял свят", която е включена в организирания от фондация „Аматерас“ хартиен арт фест. Алтернативните книжни тела от месец са в Националния исторически музей и ще останат там до втори юни.

V.UROSEVIC-Mitologia_na_sania-KORICA-REKLAM.jpg

Литературно четене на Митология на съня

Заповядайте на литературно четене на новоизлязлата поетична книга "Митология на съня" от знаменателния македонски поет Влада Урошевич ("Ерго", С., 2013, преводач Роман Кисьов).

kucheto_emas.jpg

Месец на европейски разказвачи стартира в Аз чета и Детски книги

Точно в Деня на Европа - 9 май, специализираните сайтове за книги „Аз чета“ и „Детски книги“ дават началото на Месец на европейските разказвачи в партньорство с издателска къща “Емас”.

coverbg.jpg

Да разчупим представите си за Европа

Център за здраве и образование „ЕДИКТА” и доц. д-р Георги Бърдаров ви канят на представяне на книгата "Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в Европейския съюз" в библиотеката на Бургаския свободен университет. Събитието ще се състои на 15.05.2013, от 17 ч. и ще се предложи възможност за дискусия с автора.

e47dded8b40a9231ed705782e8eb68bc.jpeg

Интервю с авторите на "Пътеводител на забравената България"

Свързахме се с Вилиан Стефанов и Александър Караджов, за да ни разкажат повече както за работата около пътеписите, така и за самите пътувания. Как се общува с местните жители и изобщо, какво е чувството да бъдеш изследовател на своята родина?