Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Новини

Гостите на откриването

Стартира третото издание на Походът на книгите

Третото издание на националната кампания „Походът на книгите” бе открито от кмета на София Йорданка Фандъкова, която прочете приказката „Невидимото дете” от финландската писателка и художничка Туве Янсон.

book-conference.jpg

Конференция на Biblio.bg

Конференция за технология за електронно публикуване

Guide_Rodopi-BG1.jpg

Пътеводителят РОДОПИ - В ТЪРСЕНЕ НА КОРЕНИТЕ с официално представяне в Смолян

На 20 март (четвъртък) от 17:30 ч. в Планетариум Смолян ще бъде представен официално първият по рода си пътеводител за новия туристически регион Родопи. Изданието обхваща информация за цялата планина, поднесена по нестандартен начин и с лично отношение към бъдещето на туризма в региона.

plakat2.jpg

Представяне на книгата ЦИГУН ЗА ЗДРАВЕ

На 28 февруари (петък) от 18 ч. в зала 1, Център за източни езици и култури на адрес бул. „Тодор Александров“ 79 ще бъде представена книгата на Станчо Станев "Цигун за Здраве"

Ian Livingstone and Al Toro.jpg

Интервю с Иън Ливингстън, автора на "Кръвта на зомбитата" една от най-успешните модерни книги-игри

Прочетете обширно интервю с автора на следващата хитова книга-игра в България - "Кръвта на зомбитата"

Untitled-1.jpg

Третото издание на РАЙ вече в книжарниците

Търсете ни и на Софийският международен панаир на книгата

панаир-на-книгата.jpg

БГкнига на Софийския международен панаир на книгата

Най-почитаният месец за четене настъпи и докато скрежната зима се чуди да ни затрупа ли или не, ние, екипът на БГкнига, ви предлагаме да поемете инициативата и на своя глава да я затрупате с книги!

1463102_475182009265715_332061343_n.jpg

Премиера на Акваними

Владимир Шишков и издателство Еуниката ви канят на представянето на сборника с модерна поезия "Акваними". На 5.12.2013 “+Това” на ул. "Марин Дринов" № 30 ще отвори вратите си за премиерата на книгата и почитателите на съвременната българска поезия.

1374039_10152008491908156_608839307_n.jpg

Студентски куиз и книги-игри

От БГкнига сме подготвила за участниците от куиза най-новите увлекателни книги-игри - Призвание герой 1, Призвание герой 2 и Калоян и златният печат.

стаси.jpg

Стeнли с представяне на Есенния базар на изкуствата

На 20 октомври от 14ч. до 20ч. в рамките на Есенния базар на изкуствата и творческите занаяти Станислава Тодорова – Стенли, авторката на творбата „Нещо в мен, нещо в теб“ ще представи книгата си пред читатели и почитатели.

1186907_584899808222686_2144206931_n.jpg

Дневниците на Калоян временно изтеглени от пазара

Скъпи читатели, обръщаме се към вас, за да споделим, че „Страници от раЯ. ДневницитЕ” ще бъде изтеглена от пазара.

Елфи, джуджета, хора и прочие бледокожа сволоч - очакваме ви на София Диша!

Екипът на БГкнига се радва да съобщи на феновете на книгите-игри, че в неделя, 11.08, няма да ви се наложи да преговаряте с арогантни водачи, да се сражавате с решителни противници и да смажете предателите, сеещи разкол в собствените ви редици. Защото в рамките на събитието „София диша” на шатрата на книгите - игри ще може в безопасност да поговорите с Майкъл Майндкрайм и други велики автори на жанра, без да се опасявате от нож в гърба...

korica-mazoh.jpg

Изпращам ти хиляди целувки... Твой роб, Леополд

С тези думи Леополд фон Захер-Мазох завършва едно от стотиците писма, адресирани до съпругата му. Биографичната книга на Ванда разкрива много интимни подробности от необичайния живот на семейството, изпълнен с премествания, пътувания, покойни и бурни моменти, привързаност и омраза. Садистичен в мазохистичните си желания, привидно плах, но вътрешно деспотичен, Мазох превръща живота на Ванда в низ от непрестанни тревоги.

korica za bg kniga.jpg

На един дъх разстояние от теб съм... казва Радослав Гизгинджиев в новата си книга

Екипът на БГкнига има удоволствието да съобщи, че втората книга на Радослав Гиздинджиев вече е в печат!

Книга за татковци в българските библиотеки

Благодарение на Забавното лятно четене 2013 Невероятните приключения на Унки Марлюнки достигнаха и библиотеките на няколко български града. Малките читатели на Гоце Делчев, Смолян, Копривщица, Сопот, Кърджали и Хасково вече ще могат да добавят в читателските си дневници и Книга за татковци.