Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

100-те най-добри филма в света

ISBN: 9789549436440; Фотоалбуми


Автор: колектив
Издателство: АТ пъблишинг AT PUBLISHING
Търговец:
Брой в опаковка: 1
Височина: 24 мм.
Широчина: 34 мм.
Страници 208
Тегло: 0 гр.
Твърди корици: Да
 

 Изпрати запитване

Пътешествие из едновековната история на киното!

Дори още преди братя Люмиер да започнат да прожектират движещи се картини в Париж през 19-и век, човечеството е запленено от изкуството на визуалния разказ - и продължава да бъде. Изкуството и науката на кинематографията са създали фантастични, визионерски, смели филми и тук са представени най-добрите от тях в цял свят.

От спиращата дъха целувка от филма "От тук до вечността" до харизмата на Богарт-Бергман в "Казабланка" тази книга предлага историята на сто игрални филма - от концепцията и заснемането до пост продукцията. Знаменити режисьори като Мира Наир, Джейн Кемпиън, Ричард Атънбъро и Ларс фон Триер, за да споменем само някои от многото, пренасят зрителите в друг свят по един безподобен начин.

Внушителната палитра от режисьори и артистични стилове, представени в тази книга, дава представа за богатото наследство на световното кино: от Орсън Уелс до Акира Куросава и от Фриц Ланг до Педро Алмодовар. Чрез един задълбочен поглед върху най-красивите и основополагащи филми в света (включително "Точно по пладне", "Криминале", "Сбогом, момчета", "Сладък живот", "М", "Коля","Пианистът", "Сбогом, спътнице моя", "Властелинът на пръстените" и други), даващ възможност да се види как са се оформяли в културно и артистично отношение режисьорите, актьорите и филмите, е постигнат смайващ резултат.

Подобни продукти

Земята Земята 0.00 лв.
Триадица. Столичен район Триадица - вчера и днес Триадица. Столичен район Триадица - вчера и днес Автор и съставител Александър Йорданов 35.00 лв.