Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Дъж и Кап

ISBN: 9786199028643; За деца


Автор: Деница Илчева
Дата на издаване: 16.07.2018
Издателство: Бяла Лодка
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 300 мм.
Широчина: 215 мм.
Страници 30
Тегло: 240 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
9.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

"Дъж и Кап" е много топла и сърдечна книга. Оказа се, че не само е интересна за по-големите, но и лесна за четене на по-малки деца. В нея има и по нещо за родителите, като във всяка история за приятелство, раздели и срещи.

Разказва за две капчици, които живеят заедно на един облак, но когато се изсипват като дъжд, вятърът ги разделя. Всяко капка поема своя път, като разкрива на детето не само своята лична история, но и историята за растежа на едно цвете или пък за живота в океана.

Илюстрациите са разположени в разтвори на всяка страница, което е голямо предимство за по-малките деца. Цветовете са плътни, а всичко изглежда така, както би го нарисувало едно дете. Текстът също прилича на детски разказ. Не винаги е лесно художникът и авторът на текста на намерят толкова "общ език". Мисля, че голяма заслуга за това има и дългогодишното познанство между Деница Илчева, която е измислила Дъж и Кап, и Ася Колева, която ги е нарисувала. Приятелството в тази книга е просто заразно и няма как Дъж и Кап да не станат приятели и с вашето дете.

Това, което прави книжката много подходяща за приспиване на по-малките, е редуването на съчетания като "облачно легло" или "топло кафяво одеяло", "щастливо сгушен"... А за по-големите деца ще остане минутката за размисъл: колко важни са приятелите и колко е важно да не спираме да се стремим към тях.

"Дъж и Кап" е на издателство "Бяла Лодка", а от него може да намерите красиви тефтери и тетрадки, картички, плакати и една специална книга за правене на книги, за която ще разкажа по-натам.

Препоръчителна възраст от 2 до 102