Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

50 места от българската история отвъд БългарияАвтор: Светослав Марков, Теодор Борисов
Дата на издаване: 14.08.2017
Издателство: Българска история
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 210 мм.
Широчина: 140 мм.
Страници 216
Тегло: 190 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
14.90 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Пригответе се да научите повече за местата от българската история, които са извън територията на родината. Едно историческо приключение, което ще ви отведе до далечни земи през отминали времена.
 
Книгата „50 места от българската история отвъд България“ е първото по рода си издание на българския пазар, което представя историята на значими за българската история места, останали извън съвременните граници на България. Историята на всеки един от обектите е представена на две страници, като в допълнение е изготвена и карта, указваща мястото на което се намира, както и набор от допълнителни любопитни факти. По този начин се цели книгата не само да разказва историята на местата, намерили място на страниците ѝ, но и да бъде от полза за всеки турист.
 
Благодарение на книгата ще научите за един от от най-големите барелефи на Ботев, намиращ се извън пределите на България, в столицата на Молдова Кишинев. Или пък за извисяващата се в Рим статуя на Иван Вазов. Ще узнаете и за мястото, където е отсядал Димитър Димов – на метри от световноизвестния музей „Прадо“ в Мадрид. Страниците ще ви пренесат и край живописното езеро Комо в къщата, в която последен пристан намира Пенчо Славейков. След това може да се „разходите“ по древноримски проход, който се отваря веднъж годишно, за да събере отново два народа, живели векове един до друг. Ще „посетите“ и изящен дворец в Словакия, превърнал се в последно убежище на един прокуден български цар.
 
Благодарение на „50 места от българската история отвъд България“ ще стигнете и до далечна Нигерия, на 7 000 километра от Родината, където ще откриете точно копие на Двореца на културата и спорта във Варна, проектирано от български архитекти. Междувременно пък може да се отбиете и до „Градината на българския народ“ в Израел.

Подобни продукти

Пътувани сънища-Тибет, Индия, Непал Пътувани сънища-Тибет, Индия, Непал Димитрина Проданова 16.00 лв.
Тракийските хроники Тракийските хроники Състав. д-р Стефан Гайд и акад. Цветан Гайдарски 45.00 лв.