Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Посегателство над свободата. Истерия за сигурност, полицейска държава и ограничаване на гражданските права.

ISBN: 978 – 954 – 92453 – 1 – 8 ; История и политика


Автор: Юли Цее Илия Троянов
Дата на издаване: 10.02.2010
Издателство: МД "Елиас Канети"
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 200 мм.
Широчина: 130 мм.
Страници 184
Тегло: 200 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
9.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

      Който си спомня за основните права само когато се чувства лично ощетен, или не е разбрал за какво става дума, или просто е безотговорен. До неотдавна представата, че всички хора могат да бъдат еднакво ценни, можеше да бъде отхвърлена като смешна фантазия. Ние  в Европа за разлика от много други по света, се ползваме от плодовете на една реализирана утопия. Сега от нас зависи да запазим постигнатото и да осъществим всеобхватно една нова визия – а именно тази за защитата на личната свобода в епохата на комуникациите.
     В защита на визията за личната свобода Илия Троянов и Юли Цее написват своя политически ангажиран труд. Доколко все още държим на гражданските си права? Кой заплашва по-силно демокрацията ни: ислямските фундаменталисти или защитниците на тоталния надзор и наблюдение? Как можем да се съпротивляваме срещу настъпателното посегателство над свободата ни. Тази книга разбуни духовете в Германия със своя гняв, ирония и призив към гражданската отговорност.

Юли Цее

Юли Цее е родена през 1974 г. в Бон. Завършва право и литература. Гост доцент в различни университети. Автор на книгите: Страната на хората (2008) и Corpus Delicti (2009). 

Илия Троянов
     Илия Троянов е роден в София през 1963 г., израства в Кения, в момента живее във Виена. Носител на многобройни литературни награди. На български досега са издадени книгите му:
- Светът е голям и спасение дебне отвсякъде;
- Кучешки времена. Революция менте.;
- По пътя на Ганг.;
- Събирачът на светове.;
- Номад на четири континента
     


Подобни продукти

Червена жътва Червена жътва Антони Стоилов 20.00 лв.