Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Защита на възложителите по закона за обществените поръчкиАвтор: Пенчо Станкулов
Дата на издаване: 11.10.2017
Издателство: Пенчо Станкулов
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 200 мм.
Широчина: 130 мм.
Страници 230
Тегло: 300 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
70.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Настоящото практическо ръководство по Закона за обществените поръчки представлява кратък курс за това как да се организират (включително изготвяне на документациите и други документи), провеждат и възлагат обществените поръчки, опасностите при нарушения за Възложителите, упълномощените от тях лица и членовете на комисиите.
Ръководството е разработено с оглед да е полезно при използване както от лица с юридическо образование, така и от лица, които не са с такова, включително от лица с малък или никакъв практически опит.
Посочени са илюстрации, практика на КЗК и ВАС.
Настоящото практическо ръководство представлява личното мнение на автора, базирано на практиката и анализ на закона и правилника за прилагането му.
Тъй като почти цялата отговорност при прилагане на законодателството в областта на обществените поръчки е за Възложителите или упълномощените от тях лица или техните заместници по закон, в настоящия кратък курс е посочено за какво следва да се внимава от членовете на комисии.
Всяка обществена поръчка има две фази:
- Изготвяне на документация/приложения/обявление и решение/обява и други, откриване на обществената поръчка;
- Отварянето, разглеждането, оценката и класиране.
Чрез това практическо ръководство са изложени конкретни илюстрации и примери за какво да внимавате в съответната фаза и, чрез използването на посочените примери и илюстрации, да развиете самите Вие допълнително внимание и способности за предпазване на Възложителя от административнонаказателна и имуществена отговорност и по този начин да предпазите включително себе си.
В настоящото практическо ръководство са представени точни практически разрешения и указания за законосъобразно изготвяне на изискуемите по ЗОП документи и за законосъобразно провеждане и приключване на обществената поръчка.
Ръководството е съставено в хронологичния ред на специалния закон.


Подобни продукти

Добавената стойност на ПР Добавената стойност на ПР Томас Л. Харис 19.00 лв.
БОРСИ И БОРСОВИ ОПЕРАЦИИ БОРСИ И БОРСОВИ ОПЕРАЦИИ Цонка Лалева и Иван Илиев 0.00 лв.