Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Защита на възложителите по закона за обществените поръчкиАвтор: Пенчо Станкулов
Дата на издаване: 11.10.2017
Издателство: Пенчо Станкулов
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 200 мм.
Широчина: 130 мм.
Страници 230
Тегло: 300 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
70.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Настоящото практическо ръководство по Закона за обществените поръчки представлява кратък курс за това как да се организират (включително изготвяне на документациите и други документи), провеждат и възлагат обществените поръчки, опасностите при нарушения за Възложителите, упълномощените от тях лица и членовете на комисиите.
Ръководството е разработено с оглед да е полезно при използване както от лица с юридическо образование, така и от лица, които не са с такова, включително от лица с малък или никакъв практически опит.
Посочени са илюстрации, практика на КЗК и ВАС.
Настоящото практическо ръководство представлява личното мнение на автора, базирано на практиката и анализ на закона и правилника за прилагането му.
Тъй като почти цялата отговорност при прилагане на законодателството в областта на обществените поръчки е за Възложителите или упълномощените от тях лица или техните заместници по закон, в настоящия кратък курс е посочено за какво следва да се внимава от членовете на комисии.
Всяка обществена поръчка има две фази:
- Изготвяне на документация/приложения/обявление и решение/обява и други, откриване на обществената поръчка;
- Отварянето, разглеждането, оценката и класиране.
Чрез това практическо ръководство са изложени конкретни илюстрации и примери за какво да внимавате в съответната фаза и, чрез използването на посочените примери и илюстрации, да развиете самите Вие допълнително внимание и способности за предпазване на Възложителя от административнонаказателна и имуществена отговорност и по този начин да предпазите включително себе си.
В настоящото практическо ръководство са представени точни практически разрешения и указания за законосъобразно изготвяне на изискуемите по ЗОП документи и за законосъобразно провеждане и приключване на обществената поръчка.
Ръководството е съставено в хронологичния ред на специалния закон.


Подобни продукти

Стратегията Син Океан Стратегията Син Океан В. Чан Ким 18.00 лв.
БИЗНЕСКОМУНИКАЦИИ БИЗНЕСКОМУНИКАЦИИ Милка Ризова 0.00 лв.
Посмей да бъдеш различен Посмей да бъдеш различен Алесандро Форте 0.00 лв.