Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Томата

ISBN: 978-619-90831-0-9; Биографични


Дата на издаване: 23.03.2017
Издателство: Фондация
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 230 мм.
Широчина: 165 мм.
Страници 272
Тегло: 400 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
18.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

 „Томата” е първата биографична книга за художника Тома Трифоновски, смятан за един от красаците на българската живопис от последната четвърт на 20 в, който тази година, ако беше жив, щеше да чества 80 годишен юбилей от своето рождение.  До този момент информацията за него е разпиляна в различни издания на периодичния и специализирания печат.

Необичайно представяне на биография под формата на спомени от различни хора- критици, артисти, журналисти,писатели,  негови приятели, но обхваща всички периоди от безкрайно интересния му живот на човек и творец. Но нали биографията всъщност не са просто регистрирани цифри, а моментите на израстване и промяна на самия човек.  Езикът е достъпен и жив.  Основна част от материалите са на Светлана Трифоновска, съпруга на художника, поднесени като различни истории тъжни и весели, необичайни и драмаитични. .

В книгата читателят ще открие непозната и необичайна гледна точка за  артистичния живот от  края на миналия век до почти наши дни в България, Париж, Кипър. За страстта на колекционерите, нестандартния свят на художниците, любовта, свободата, приятелството, болката и надеждата. Няма сюжетна линия, но материалите така са подредени, че следват и времева, и логична хронология на различните ситуации и събития.

Изданието е илюстрирано с автентични рисунки на самия творец, има цветна кола с репродукции на негови картини и богат снимков материал от разлчини периоди на неговия живот.


Подобни продукти

ЛУННИ СЪЛЗИ ЛУННИ СЪЛЗИ Уарда Сайо 10.00 лв.
Моите животи Моите животи Никодим Янушев 12.99 лв.