Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Глобалните промени и съдбата на България през 21 векАвтор: колектив
Дата на издаване: 13.01.2016
Издателство: BISFRIM
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 240 мм.
Широчина: 170 мм.
Страници 268
Тегло: 400 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
15.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Какво очаква България през 21 век?  И как противоречивият процес на глобализацията променя нейните национални интереси, цели и перспективи? Ще оцелеем ли като единна нация или сме заплашени от етнически конфликти, икономически кризи и природни катаклизми? Това са само част от въпросите, на които тази книга търси отговор.  Тя се опитва да даде многомерна картина на глобалните процеси и на техния отпечатък върху Балканите и България. 
Глобализацията, превърнала земното кълбо в едно голямо село, все още определя генералните посоки на човешката цивилизация. Но в оценката на нейната роля вече липсва оптимизмът отпреди две-три десетилетия. Днес пак има милиони хора, които изминават хиляди километри, за да търсят по-добро бъдеще за себе си и за децата си. Но не го правят с надежда и по собствено желание, а защото същата тази глобализация ги е лишила от работата, домовете им, приятелите им, отровила е природа им, а нерядко е превърнала родните им места в призрачни градове, където вилнеят престъпни банди, законността е отдавна забравено състояние, а дроновете и "умните" бомби не правят разлика между фанатизираните терористи и децата, събрани в училищния двор.
Включените в "Глобалните промени и съдбата на България през 21 век" автори са от различни научни институции и с различен професионален профил.  Опирайки се на натрупаните познания и опит в областта на историята, политологията, социологията, философията, народопсихологията, етиката, те дават своите, понякога неочаквани, друг път провокативни, отговори на жизнено важните за страната ни проблеми и се опитват да формулират различни сценарии за следващите десетилетия.