Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Моят живот в Северен КавказАвтор: Станка Русева
Дата на издаване: 04.07.2016
Издателство: Издание на автора
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 240 мм.
Широчина: 170 мм.
Страници 216
Тегло: 500 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
17.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

През периода месец юли 1998 г. до края на 2001 г. Станка Русева работи като гл. юрисконсулт на „ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ” АД на обект в Руската федерация, Краснодарски край. Поради естеството на работата е пътувала често в целия Краснодарски край и в други съседни региони на РФ, в т.н. ”Северокавказки военен огръг”, като Ростовска област, Ставрополски край и Москва. През 2014 г. е осъществила ново пътуване по същите места в Краснодарски край, след Олимпиадата в Сочи.

В книгата си споделя впечатленията и преживяванията си от тези периоди, които счита, че ще бъдат интересни на широк кръг читатели, които се интересуват от наболялата тема за Русия, Северен Кавказ и животът на българските гурбетчии, тъй като посещаваните от нея места са трудно достъпни за мнозина. Книгата съдържа много интересна информация за бита и традициите в Северен Кавказ, както и множество препратки към други книги, имащи отношение към темата, българският етногенезис и преселенията на българите в Руската империя през Руско-турските войни.

Книгата е претърпяла едно издание през декември 2013 г., което не е пускано в търговската мрежа. В новото издание има добавена втора част за пътуването през 2014 г. и първата част значително е преработена и допълнена. Книгата съдържа богат снимков материал, от личния архив на авторката.

Станка Русева

Станка Стефанова Русева е родена на 09.05.1951 г. в София. Завършила е Софийския университет „Климент Охридски”, Юридически факултет през 1974 г. Работила дълги години като прокурор, съдия, адвокат и юрисконсулт. През периода м.VІІ.1998 г. до края на 2001 г. е работила като гл. юрисконсулт на „ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ” АД на обект в Руската федерация, Краснодарски край. Поради естеството на работата си, същата е пътувала често в целия Краснодарски край и в други съседни региони на РФ, в т.н. ”Северокавказки военен огръг”, като Ростовска област, Ставрополски край и Москва. През м.август-септeмври 2014 г. е осъществила ново пътуване по същите места в Краснодарски край, след Олимпиадата в Сочи.  


Подобни продукти

Алманах - родно лудогорие Алманах - родно лудогорие Борис Илиев 22.00 лв.
Героят с хиляди лица Героят с хиляди лица Джоузеф Кембъл 29.95 лв.