Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Тестове за държавен зрелостен изпит по български език и литература

ISBN: 9789549660586; Учебна литература


Автор: Димитрия Желязкова
Издателство: Ариадна
Търговец: Александър Николов
Брой в опаковка: 1
Височина: 242 мм.
Широчина: 170 мм.
Страници 128
Тегло: 163 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
10.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Учебното помагало съдържа тренировъчни тестове за самоподготовка на ученици, които ще полагат задължителна матура по български език и литература. Тестовите задачи са съобразени с учебно-изпитната програма и формата на Държавния зрелостен изпит, утвърден от МОН. Изданието е насочено предимно към ученика, но може да се използва и от преподаватели по БЕЛ за упражнения в редовните часове по този учебен предмет. Целта е формирането на стратегия за решаване на определения от МОН тестов модел, проверка и оценка на езиковата култура, на литературните знания и на уменията за създаване на собствени текстове.
Текстовете за анализ и синтез (от 23. задача до 34. включително) се отличават с жанрово разнообразие и тематика, с подбор, който ще предизвика интереса на учениците, ще обогати културата им, ще възпитава и с акцентите върху съвременната проблематика.
Използването на три вместо два текста, по-големият им обем и задачите за извличане на информация от тях с различна степен на трудност дава възможност да се определи равнището на подготовката, да се реализират образователните цели и задачи, да се създава собствен опит в конкретна изпитна ситуация.

Подобни продукти

Rallye 2, книга за учителя по френски език за 8. клас Rallye 2, книга за учителя по френски език за 8. клас Радост Цанева, Лилия Георгиева 6.00 лв.
Приглашение в Россию 2, учебник по руски език за 8. клас Приглашение в Россию 2, учебник по руски език за 8. клас Елена Корчагина, Н. Д. Литвинова 35.00 лв.