Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

284 въпроса и отговораАвтор: д-р Милан Стоянов
Дата на издаване: 01.09.2014
Издателство:
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 230 мм.
Широчина: 169 мм.
Страници 176
Тегло: 300 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
22.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

В книгата се отговаря на въпроси, поставени от пчелари. Това определя тяхната актуалност: те изясняват проблеми, които поражда пчеларската практика и вълнуват както извършващите пчеларска дейност, така и тези, които проявяват интерес към нея и пчелните продукти.
Обхванати са многообразни страни от пчелните продукти, пчелите и приложението на пчелния мед, прашец, прополис /клей/, восък, перга, пчелна отрова и пчелно млечице.
Един от въпросите е: „Как можем бързо да открием майката в пчелното гнездо?“ Всеизвестна е честата необходимост от тази дейност и използването на конкретния отговор в книгата ще спести не само време, но и безмерни дразнения, имащи отношение към поведението на пчелите и получените продукти от тях.
Пряко с доходите от пчеларството е свързано естественото рояване на пчелите. Във връзка с този изключително важен проблем за пчеларите в книгата се съдържат отговори на следните въпроси:
Какво подтиква към възникване на роево настроение?
Кои са главните противороеви методи на работа?
Какво да правим в момента на излитане на рой?
По какъв начин можем да задържим хванат рой?
На пчелния мед и останалите пчелни продукти са посветени отговори на 50 въпроса, малка част от които са:
Какво е лечебното действие и как се използват пчелните продукти при грипни заболявания?
Какви болести се лекуват с прашец, мед, прополис /клей/, восък перга, пчелно млечице и как?
Каква е ползата от консумиране на мед от пита?
Допустима ли е употреба на мед от диабетици?
Как да се изпръска кристализирал мед?
Широкообхватните кратки отговори, съдържащи се малко известни факти, правят книгата полезно и увлекателно четиво, което изпълнява ролята на справочник по пчеларство и за използване на пчелните продукти.
Книгата предоставя интерес за широк кръг читатели: за опитни пчелари, начинаещи и бъдещи; за любители на пчелни продукти и за всички, които искат да узнаят повече за удивителните създания на природата и благотворното въздействие на пчелните продукти върху човешкото здраве.
Описаните методи на работа и споделените резултати от експерименталната дейност пораждат размисъл и могат да подпомогнат стремежа за по-високи добиви и да стимулират прояви на висок морал към пчелите и добиваните продукти от тях.