Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Смърт в БреслауАвтор: Марек Крайевски
Дата на издаване: 29.07.2014
Издателство: БГкнига
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 210 мм.
Широчина: 140 мм.
Страници 260
Тегло: 300 гр.
Твърди корици: Не
 
няма в наличност

 Изпрати запитване

По средата на партия еротичен шах инспектор Еберхарт Мок бива прекъснат от известието за жестоко престъпление. Телата на седемнайсетгодишната Мариета фон дер Малтен и нейната гувернантка са открити мъртви. В салон-вагона, превърнал се в сцена на жестокото убийство, има скорпиони, част от които все още се движат във вътрешностите на баронската дъщеря.


Действието на романа, напомнящ донякъде изтънчената мистерия на Артър Конан Дойл, се развива между двете световни войни. Град Бреслау (днешен Вроцлав) е в клещите на Гестапо, а пазените тайни се превръщат в обменна валута за изнудване и насилие.

 С перфектното си криминално перо и отличаващ се черен хумор Марек Крайевски потапя любителите на жанра в бездната на тъмен лабиринт. Умело изградените и задълбочени образи на автора имат притегателна сила, караща читателя да проследи с интерес развоя на събитията и с нетърпение да очаква следващия случай на комисар Мок.

„Изтънченият усет на Крайевски за историческия контекст ще заинтригува почитателите на Умберто Еко и Борис Акунин... „Смърт в Бреслау” е стилно, интелигентно и оригинално допълнение към жанра на историческото криминале.” – Файненшъл Таймс

„Повествованието се заплита в блестящ криминален трилър, изпъстрен с тъмни окраски, корупция, секс, алкохол и пропаднали персонажи.” – Пъблишърс Уийкли

Марек Крайевски

След като завършва общообразователния лицей „Юлиуш Словацки” (Juliusz Słowacki) през 1985 г. във Вроцлав (Бреслау преди Втората светована война), Марек Крайевски записва Класическа филология във Вроцлавския университет. Там По време на студентските си години работи като библиотекар в Института по класическа филология и древна култура. През 1995 г. става асистент, а през 1999 г. получава докторска степен с дисертация, разглеждаща гръцките заемки при латинския автор Плафт. В периода 2006-2007 г. работи като научен сътрудник и преподавател. От 2007 г. насам е писател на свободна практика.
Популярността си дължи най-вече на криминалната поредица за Бреслау, която се отличава с топографските и историческите познания на автора за града.
Стилистичните съчетания на полския писател обединяват елементи от готическите романи с тези, характерни за криминалното повествование. 
Приносът на Марек Крайевски за популяризирането на града е отличен с избирането му за посланик на Вроцлав през юни 2008 г..
Книгите му са преведени на 17 езика, между които английски, испански, френски, италиански и иврит. 


Подобни продукти

Зелената чаша Зелената чаша Мария Янкова 2.00 лв.
ТЕРОР В ИМЕТО НА БОГА ТЕРОР В ИМЕТО НА БОГА Джесика Стърн 0.00 лв.
Знаете, че ме обичате Знаете, че ме обичате Сесили фон Зигесар 11.00 лв.
Ловът (Футляр) Ловът (Футляр) Андрю Фукуда 29.90 лв.