Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Светът на спокойствието - албум

ISBN: 978-954-92770-6-7; Фотоалбуми


Автор: Михаил Заимов
Дата на издаване: 12.11.2013
Издателство: SMART BOOKS
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 215 мм.
Широчина: 273 мм.
Страници 0
Тегло: 1000 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
10.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Да се рееш като омагьосан сред феерична красота, екзалтиран въпреки липсата на думи, достатъчно ярки да я опишат, смирен пред свидетелствата за погребаната история на чужди трагедии - това е нещо, което повечето от нас могат да преживеят само насън. Говорим за глъбините на подводния свят с метафори, които се опитваме да си го обясним, и дихотомии, които ни плашат. Виждаме морета и океаните като закрилящи и обгръщащи подобно на майчина утроба, или гневно поглъщащи човешки животи в яростната си стихия.

За Михаил Заимов обаче загадъчните дълбочини в безкрайното им разнообразие са нещо повече: в тях той открива съвършенство, обещание и магия. Представител на рядка порода хора, почти изчезнали днес, Михаил е пътешественик, авантюрист и откривател. Като един съвременен аргонавт той отново и отново се впуска в търсене на своето "златно руно" - заснема приказни същества, надниква в историята на отдавна потънали кораби, докосва се до безметежността и покоя на рая, от който отдавна сме се лишили. Такива са и миговете, уловени от Михаил чрез снимките в този албум - загубена частица от нас, която той е открил, пътешествие сред незнайни чудеса и смиряващо величие.

Подобни продукти

Сенки и полусенки Сенки и полусенки Димитър Лъжов 19.99 лв.
Слатина. Столичен район Слатина - вчера и днес Слатина. Столичен район Слатина - вчера и днес Автор и съставител Александър Йорданов 35.00 лв.
Триадица. Столичен район Триадица - вчера и днес Триадица. Столичен район Триадица - вчера и днес Автор и съставител Александър Йорданов 35.00 лв.
Изгревът. Столичен район Изгрев - вчера и днес Изгревът. Столичен район Изгрев - вчера и днес Автор и съставител Александър Йорданов 35.00 лв.